barcelonaVoor ik op vakantie ging heb ik uitgezocht waar ik naar toe wilde. Wil ik in eigen land blijven of ga ik toch liever naar het buitenland? Als ik naar het buitenland ga dan kan ik kiezen door de auto te nemen of voor een verre vakantie. Een lastige beslissing was dit wel. Samen met mijn vriendin heb ik een besluit kunnen nemen. Het wordt een zonvakantie, maar wel binnen Europa.

 

De bestemming

Onze keus is gevallen op de Spaanse zon in Barcelona en vliegen vanaf vliegveld Schiphol. Vroeger heb ik al eens eerder via Schiphol gevlogen en dat gaf mij altijd een fijn gevoel. Alles is aanwezig en goed voorzien om enkele uurtjes te verblijven. Voor mijn vriendin is dit de eerste keer vliegen. Via Schiphol weet ik zeker dat het haar reisgevoelens naar boven gaat brengen.

Barcelona is voor ons nieuw en leek ons geweldig om de Sagrada Familia te bezoeken en de bekende winkelstraat Las Ramblas. Ik als voetbalsupporter moet dan natuurlijk ook Camp Nou van binnen bekijken.

 

De kaartjes

Via Arke vliegvakanties hebben we deze reis geboekt. Hierin was het hotel, eten, reis en huurauto geregeld. Het was een compleet arrangement, zodat we het grootste gedeelte betaald hebben en alleen nog bijkomende kosten hebben voor leuke dingen. Ook hebben we van te voren al kaartjes gekocht voor de FC Barcelona Experience. Door van te voren zoveel mogelijk te regelen hebben we de zekerheid dat we niet voor verrassingen komen te staan.

 

Parkeren Schiphol

Onze ouders zijn beiden met vakantie en willen vrienden niet opzadelen met het brengen en ophalen van ons. We gaan de auto parkeren in de buurt van Schiphol. Tot onze verbazing zijn de prijzen voor het parkeren om en nabij Schiphol behoorlijk prijzig. Via een vergelijkingssite hebben we voor een goede prijs onze auto kunnen parkeren. Voor goedkoop parkeren bij Schiphol moet je goed kijken naar wie de aanbieder is. Lees vooral recensies op de site van de aanbieders.