Sagrada FamiliaBarcelona is één van de grootste en meest bezochte steden in Europa. In deze prachtige miljoenenstad vind je allerlei leuke bezienswaardigheden en voorzieningen waar veel toeristen op af komen. De Catalaanse hoofdstad is zeer geschikt om enkele dagen te bezichtigen, bijvoorbeeld tijdens een stedentrip. Op nog geen twee uur vliegen zit je al in deze bruisende kustplaats. Ook is Barcelona prima bereikbaar met de auto of bus. Omdat Barcelona zo populair is tijdens een stedentrip, kiezen juist veel mensen voor een busreis, omdat dit vaak georganiseerd is en zij dan niet zelf de stad hoeven te verkennen. Mocht je dit toch op eigen houtje willen doen, dan moet je deze 4 bezienswaardigheden zeker eens bezichtigd hebben.

  1. Camp Nou

Wie naar Barcelona gaat en van voetbal houdt moet zeker eens het Camp Nou bezichtigd hebben. FC Barcelona heeft over de hele wereld miljoenen fans en één van de grootste en mooiste stadions. Naast dit indrukwekkende stadion zit er ook nog een musea in verwerkt waar de prachtige historie van FC Barcelona tentoon wordt gesteld.

  1. Sagrada Familia

De Sagrada Familia wordt gezien als het kopstuk van Barcelona. Toerisen vanuit de hele wereld komt naar Barcelona om dit karakteristieke gebouw van Antoni Gaudi te aanschouwen. Al vanaf 1882 wordt er continu aan deze kerk gebouwd en naar verluidt wordt deze pas in 2026 opgeleverd.

  1. Parc MontjuÏc

Naast de indrukwekkende bouwwerken heeft Barcelona ook nog prachtige parken tot zijn beschikking. Eén van de parken is de Parc MontjuÏc. Hier vind je leuke attracties en ook diverse leuke voorzieningen, waaronder de Magische Fontein. Tevens beschikt het park ook nog over enkele musea, zoals het militaire museum en het nationale kunstmuseum van Catalonië.

  1. La Rambla

Barcelona staat ook bekend haar pittoreske straatjes en leuke winkeltjes. Deze vind je voornamelijk in de drukste straat van Barcelona; La Rambla. Iedereen die de Spaanse kustplaats heeft bezocht komt er niet onderuit om over de beroemdste boulevard van Spanje te lopen. Op La Rambla kun je heerlijk winkelen en lekker eten. Kortom, een straat die je zeker niet mag overslaan in Barcelona.